Tarnów wiadomości. Pizza zostaje, ale mieszkańcy Tarnowa będą mieli szansę spróbować nowych smaków. Bujani Pizza nazywa się teraz „Wino i żarełko u Bujaka”. Jak wskazuje nazwa będzie to miejsce, gdzie będzie można napić się wina i zjeść coś, czego w mieście jeszcze nie było.
Rewolucje Magdy Gessler przy ul. Urszulańskiej w Tarnowie dobiegły końca. Lokal zmienił już banery reklamowe, a drzwi dla klientów otworzą się w piątek. Co zaserwuje Krzysztof Bujak?
Przede wszystkim wino i polskie tapasy. Wino będzie dostępne, jak tylko uda nam się uzyskać koncesję. To było zaskoczenie, więc teraz musimy czekać na formalności. Planujemy wprowadzić wina portugalskie, ale będę się też starał o współpracę z lokalnymi winiarzami — mówi właściciel.
To nie wszystkie zmiany w restauracji. Pizzy w karcie będzie mniej, pojawią się też nowości.
Pracuję w gastronomii od kilkunastu lat, ale i tak udało się mnie zaskoczyć. W karcie pojawi się pizza z francuskimi serami z sosem żółtych pomidorów — dodaje właściciel.
Rewolucje zakończyły się w poniedziałek, 21 lutego. W kolacji wzięli udział przedstawiciele tarnowskiej gastronomii, którzy dopingują zmiany u Bujaka. M.in. Krzysztof Chuderski, który po współpracy z Magdą Gessler prowadzi w Tarnowie restaurację z kuchnią żydowską mówi, że udział w programie to dobry pomysł i podkreśla: „Kolacja była przepyszna, kibicujemy mu”.
W restauracji będą dominowały polskie smaki z wpływami kuchni węgierskiej i tatarskiej. Krzysztof Bujak mówi w rozmowie z Natalią Trybą, że proponował Magdzie Gessler swoje specjały i do karty na pewno dołączą żurek i kotlety. Zmian jest tak dużo, że właściciele kumulują energię, by od piątku działać dla odwiedzających.
Magda Gessler po miesiącu działalności ponownie odwiedzi restaurację. Emisję odcinka w TVN-ie zaplanowano na przełom maja i czerwca.
Fot. Natalia Tryba